5 lecke az életről, amelyet a macskáim tanítottak nekem

5 lecke az életről, amelyet a macskáim tanítottak nekem

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

5 lecke az életről, amelyet a macskáim tanítottak nekem

A két idősödő, de lélekben örökifjú cicám rengeteget formált a személyiségemen az elmúlt évek során. Nem túlzás azt mondanom, hogy jobb emberré tudtam válni általuk. Az alábbiakban összeszedtem azokat a fontos leckéket, amelyeket tőlük tanultam.

1. Empátia és türelem nélkül nem lehet

Megszámolni sem tudom, hányszor találtam az elmúlt tizenhárom év során visszaöklendezett macskaeledelt a lakásom random pontjain, de az is általánosnak számít, hogy sziámi cicám, Kifli nem az alomban, hanem a fürdőszobaszőnyegen végzi el a nagydolgát. Hogy mérges leszek-e ilyenkor rájuk? Egy percig talán igen, de a dühöm pillanatok alatt elszáll. Ha macskával osztod meg az életed, egy idő után sokkal elfogadóbbá, empatikusabbá válsz. Tudom jól, hogy nem gonoszságból vagy rosszindulatból teszik, amit tesznek, a macskák egyszerűen ilyenek, a macskatartás ezzel is együtt jár. A két cicámnak köszönhetően a körülöttem lévő emberekhez is próbálok sokkal türelmesebben állni.

Tovább »

Forrás: marieclaire.hu