A kutyád utálja, ha ezt csinálod!

A kutyád utálja, ha ezt csinálod!

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

A kutyád utálja, ha ezt csinálod!

A kutyák igyekeznek a legjobb barátaink lenni, de nem mindig könnyítjük meg a dolgukat. Időnként pont azzal próbáljuk kimutatni a szeretetünket a kutyák iránt, amit kifejezetten utálnak. A következőket inkább ne csináld a kutyáddal, mert nem szeretve érzi majd magát, hanem stresszes lesz tőle.

A kutya ölelgetése

Míg te imádod átölelni a kutyádat, a legtöbb kutya utálja az ölelést. Ahelyett, hogy az ölelés bajtársiasságot és támogatást közvetítene, a kutyáknál a dominancia jele, ha egy másik kutya mellső lábát vagy mancsát a társa hátára helyezi. Sok kutya ezt méltósággal tűri, de néhány kutya fenyegetve, félve vagy dühösen reagálhat – ráadásul a reakció attól is függ, hogy ki öleli meg a kutyát. Ha azon tűnődsz, hogy a kutyád utálja-e az ölelésedet, figyelj a testbeszédére, amikor odamész hozzá egy ölelésre. Megfeszül? Elhajtja a fejét? Kerüli a szemkontaktust? Visszahúzza a fülét? Ez mind annak a jele, hogy a kutya kényelmetlenül érzi magát.

Tovább »

Forrás: nlc.hu