A macskának az arcára van írva, mit szeretne

A macskának az arcára van írva, mit szeretne

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

A macskának az arcára van írva, mit szeretne

A macskáknak 276 különböző arckifejezésük van – állapította meg a tanulmány. Kiderült az is, hogy négylábú társállataink sokkal bonyolultabban kommunikálnak, mint azt korábban hittük.

Valószínűleg minden macskatulajdonosnak ismerős lehet az a ragyogó szemű, kérlelő cicatekintet, amelyet az üres etetőtál mellett öltenek magukra a kiskedvencek. Ahogy az emberek, úgy a macskák is számos arckifejezést használnak a mindennapokban – a CNN oldalán is közzétett, friss tanulmány több száz fajtát azonosított be.

Az arcukkal is kommunikálnak a macskák

A Behavioral Processes folyóiratban a múlt hónapban megjelent tanulmányban két amerikai tudós 276 különböző arckifejezést számolt össze, amit a macskák akkor öltöttek magukra, amikor egy fajtatársukkal érintkeztek. Vagyis nemcsak az emberrel, de egymással is kommunikálnak ilyen módon az állatok.

Tovább »

Forrás: hazipatika.com