Akár földönkívüli is lehet a csupasz szfinx macska?

Akár földönkívüli is lehet a csupasz szfinx macska?

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

Akár földönkívüli is lehet a csupasz szfinx macska?

Ha nem akarunk idő előtt elbúcsúzni háziállatunktól, akkor a krokodilok, a teknősök, a bálnák vagy a tengeri sünök közül kell társat választanunk magunknak. De ha ezek nem szimpatikusak, és a hagyományos utat választanánk – vagyis a tipikus hobbiállatok közül válogatnánk –, például macskát, akkor is érdemes némi előtanulmányt végezni, mert macska és macska élethossza között is jelentős különbség van. Ezt bizonyította a most publikált brit óriástanulmány, ami 8000 szőr- vagy csupasz gombóc életét vizsgálta 2019 és 2021 között.

A macskák átlagosan 11,7 évig élnek, ami nem sok a mi 70-80 évünkhöz viszonyítva. Igaz, a keverékek 1,5 évvel hosszabb életre számíthatnak, de még ennél is szerencsésebb a birman és a burma cica, mivel akár 14,4 évig is nézhetik a tévét. A negatív rekorder a csupasz szfinx (vagy kanadai szőrtelen) macska, ami rossz genetikája miatt átlagosan csak 6,7 évig van az emberrel.

Tovább »

Forrás: index.hu