Ezért élnek tovább a kistestű kutyák

Ezért élnek tovább a kistestű kutyák

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

Ezért élnek tovább a kistestű kutyák

A kutya élettartama nagyban függ attól, hogy kisebb vagy nagyobb termetű fajtához tartozik-e – derült ki egy új kutatásból. Ez ugyanis meghatározhatja, hogy a kutyák milyen betegségeken esnek át életük során.

Azt már régóta tudjuk, hogy a kutya élettartama összefügg a méretével, de ennek okait eddig nem sikerült tisztázni. Az új kutatás azonban rávilágított, hogy milyen konkrét egészségügyi okok húzódhatnak meg a háttérben.

Hogyan függ össze a kutya mérete és élettartama?

Annak érdekében, hogy megtalálják a választ, a Washington Egyetem kutatói több mint 25 ezer kutya adatait elemezték, akik 238 különböző fajtához tartoztak, majd felfedezéseikről a PLOS ONE című tudományos folyóiratban számoltak be.

A szakemberek megállapították, hogy bár a kutyák hasonló számú egészségügyi problémával szembesülnek életük folyamán, a nagyobb fajtáknál rendszerint súlyosabb betegségek jelentkeznek.

Tovább »

Forrás: azenkutyam.hu