Ezért kergetheti a farkát gyakran a kutya

Ezért kergetheti a farkát gyakran a kutya

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

Ezért kergetheti a farkát gyakran a kutya

Előfordulhat, hogy jutalmazásnak fogja fel a kutya, ha nevetünk azon, hogy kergeti a farkát. Mivel megerősítésként értelmezi a reakciónkat, így még többet fogja csinálni. Előállhat viszont az a helyzet is, hogy az eb szimplán unatkozik, és ezért csóválja a farkát. Mivel a kutyának megfelelő mennyiségű ingerre van szüksége, ami kielégíti fizikai, mentális és érzelmi szükségleteit. Ha ezek a szükségletek nem teljesülnek, a kutyák unatkozni kezdenek és egy ilyen pótcselekvésbe kezdenek, mint a farokkergetés, olvasható a cikkben.

Szintén farokkergetést idézhet elő a hosszú ideig fennálló stressz és a szorongás. De akár betegség vagy fizikai probléma is állhat a háttérben. A teljesség igénye nélkül bűzmirigy gyulladás, irritált végbél, paraziták, bolha- vagy kullancsfertőzés, egyéb fájdalmak esetén is kergetheti a farkát a kutya.

Tovább »

Forrás: 24.hu