Ihat-e növényi tejet egy macska?

Ihat-e növényi tejet egy macska?

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

Ihat-e növényi tejet egy macska?

Mit iszik egy macska? – erre a kérdésre a többség válasza valószínűleg az, hogy tejet. Egy vegán háztartásban azonban értelemszerűen felmerül a kérdés, hogy lehet-e ez a bizonyos tej növényi eredetű. A dilemma felvetődhet akár abban az esetben, ha váratlanul kismacska kerül a házhoz vagy akár pusztán etikai okokból is.

A Green Matters cikkében a növényi italok két típusára tér ki a macskák szempontjából. A mandulatejet és a zabtejet vizsgálja ebből a nézőpontból.

A mandulatejtől nem kell távol tartani a macskát, ugyanakkor arra figyelmeztetnek a szakértők, hogy csak mértékkel szabad felkínálni ezt a lehetőséget a házi kedvencnek. Nagyobb mennyiségben puffadást, hasmenést produkálhat az állat szervezetében, bizonyos szinten viszont még egészséges is lehet a számára.

Tovább »

Forrás: prove.hu