Kínzod vagy megvéded a macskád, ha lakásban tartod?

Kínzod vagy megvéded a macskád, ha lakásban tartod?

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

Kínzod vagy megvéded a macskád, ha lakásban tartod?

Azóta nagyot fordult a világ. Sokkal tudatosabbak vagyunk társállataink jólétével és igényeivel kapcsolatban. A kutyák cseppet sem érezték jól magukat láncon vagy az udvarban, az ólba kirakva, hiszen ők attól boldogok, ha embercsaládjukkal lehetnek. Persze ettől még nagyon fontos, hogy eleget mozogjanak, és a kerti tartással sincs semmi gond, amíg az az állat minden igényét kielégíti.

A macskákkal már más a helyzet. Ők függetlenebb lények, kifejezetten igénylik a csak magukban töltött időt, és szeretik ők eldönteni, mikor vannak kint vagy bent. A meleg, napfényes időben szívesen sütkéreznek a kertben, de amint esik az eső, nyávognak, hogy engedjük be őket, télen pedig el sem mozdulnak a radiátor, vagy annak emberi megfelelője mellől.

Tovább »

Forrás: noklapja.hu