Lehet emberallergiájuk az állatoknak?

Lehet emberallergiájuk az állatoknak?

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

Lehet emberallergiájuk az állatoknak?

Sokan allergiások a kutyák, macskák vagy egyéb házi kedvencek szőrére, amely akár viszketést és tüsszögést is kiválthat náluk. De vajon lehetnek allergiások az állatok is ránk, emberekre?

Dr. Heather Edginton bőrgyógyász szerint igen. A szakértő azt nyilatkozta a Live Science-nek, hogy kedvenceinek az emberekhez hasonlóan lehetnek érzékenyek ételekre, bolhákra vagy környezeti tényezőkre.

Utóbbi kategóriába esik az „emberallergia” is.

A felmérések szerint a kutyák nagyjából 20 százaléka küzd valamilyen allergiával, ezek fele pedig az emberekre is érzékeny. Szerencsére azonban az emberallergiának nincsenek súlyos tünetei, leginkább csak vakarózást okoz az állatoknál.

Tovább »

Forrás: 24.hu