Macskák világnapja: a nap, ami a bársonytalpúakról szól

Macskák világnapja: a nap, ami a bársonytalpúakról szól

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

Macskák világnapja: a nap, ami a bársonytalpúakról szól

A macskák sikere azonban máig veretlen, mégis közel 500 millió kóbor macska él világszerte. Kilenc élet mellé több világnap is jár.

A macskáknak több világnapjuk is van, ami a kilenc élethez jár. A két kisebb között szerepel a nemzeti "öleld meg a macskádat"-nap június 4-én, és a nemzeti fekete macskák napja október 27-én.

Nagy világnapból három is jutott a bársonytalpúaknak. Augusztus 8-án tartják a nemzetközi macskák világnapját, amit 2002-ben a Nemzetközi Állatjóléti Alapítvány (IFAW) kezdeményezett. A célja felhívni a figyelmet a felelős állattartásra, a kóbor állatok nagy száma okozta problémákra.

A világon mintegy 80 millió macskatartót tartanak számon, akik közül egyre többen csatlakoznak évről-évre a kezdeményezéshez. A világnapon számtalan helyen buzdítják örökbefogadásra az embereket. A Rex Kutyaotthon Alapítványban például a világnap alkalmából MacskakávéZOO-t nyitnak és előadásokat is tartanak az érdeklődőknek.

Tovább »

Forrás: life.hu