Mire kell figyelni idős macskánál? Ezt a 7 tanácsot fogadja meg!

Mire kell figyelni idős macskánál? Ezt a 7 tanácsot fogadja meg!

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

Mire kell figyelni idős macskánál? Ezt a 7 tanácsot fogadja meg!

Mi számít idős kornak egy macskánál? Jellemzően 12 és 14 év közötti korában már idősnek tekinthető egy macska.

Az emberekhez hasonlóan a macskáknál is számít a kor. Egy idősödő macskára a gazdinak is sokkal jobban oda kell figyelnie. Lássuk, mivel tudjuk idős kedvencünk mindennapjait könnyebbé tenni!

1. Mindig legyen szem előtt

Az egyik legfontosabb dolog, hogy felügyelet nélkül ne engedjük ki a szabadba idős kedvencünket, hiszen számos veszély leselkedik rá. A kizárólag lakásban tartott macskák tovább élnek és egészségesebbek maradnak, mint a kijáró társaik. Még az idősebb macskák is hozzá tudnak szokni a benti tartáshoz, ha ingergazdag környezetet biztosítunk számukra.

2. Megfelelő táplálás

Lépten-nyomon egészséges életmódra buzdítanak bennünket is, miért lenne ez másképp a macskánál. Tartsuk szem előtt kedvencünk táplálkozási szokásait és figyeljünk a helyes testsúlyára.

Tovább »

Forrás: egeszsegkalauz.hu