Nincs születetten veszélyes kutya, csak olyan, amely azzá válik

Nincs születetten veszélyes kutya, csak olyan, amely azzá válik

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

Nincs születetten veszélyes kutya, csak olyan, amely azzá válik

Már hatályon kívül helyezték az úgynevezett pitbulltörvényt, amely fajtájuknál fogva fokozottan veszélyes, valamint veszélyesnek minősített ebeket különböztetett meg. A szabályozást még 2010-ben elkaszálta az Alkotmánybíróság. Napjainkban tehát nincsenek született veszélyes ebek, ugyanis a települési jegyző kérelmére kutyát csak egyedileg minősíthet veszélyesnek az állatvédelmi hatóság.

Sajnos rendszeresen lehet olvasni horrorisztikus kutyatámadásokról. Idén januárban például kóbor kutyák martak halálra egy bukaresti nőt, akit néhány hónappal korábban ugyanazon a környéken már megtámadott egy kutyafalka. Tavaly nyáron pedig a Tennessee állambeli Seymour városában két nagy testű rottweiler támadt egy idős nőre, aki belehalt a harapásokba.

Tovább »

Forrás: index.hu